dijous, 19 de desembre del 2013

BON NADAL A TOTS I A TOTES


FESTES I CELEBRACIONS

Cantada de Nadales 20 desembre 2013

Benvolgudes famílies:

Un cop més volem tancar el 1r trimestre d’aquest curs 2013-14 amb la vostra companyia i la tradicional CANTADA DE NADALES.
L’acte es celebrarà a la pista de bàsquet de l’escola.

PÚBLIC ASSISTENT:

ENTRADA A L’ESCOLA: 11:30h per l’entrada del parc.
SORTIDA DE L’ESCOLA: Per la porta del parc i en finalitzar l’acte.
SITUACIÓ: El públic es situarà a les grades que hi ha al costat de la pista de bàsquet.

ATENCIÓ: Cal que els i les alumnes de P3 fins a 4t vinguin ben mudats i mudades. L’alumnat de cicle superior (5è i 6è) haurà de venir vestit segons les consignes donades pel mestre de música.

TRANSPORT ESCOLAR: Recollida  per l’escola a les 13:00h.
MENJADOR: L’horari de recollida serà a les 15:30 o a les 16:30h.

L’horari serà de JORNADA INTENSIVA (de 9h a 13h)



_________________________________________________________________________________



Ia TROBADA DE SARDANES DE LES ESCOLES DE MONTORNÈS

El passat divendres 17 de maig de 2013 es va celebrar al Pavelló Municipal de Montornès la Ia Trobada Escolar de Sardanes.

Durant el segon i tercer trimestre d'aquest curs, els i les alumnes de 2n han estat rebent classes per aprendre a ballar sardanes.

El dia 17 de maig al matí vam tenir l'oportunitat de veure tot el que havien après. En la trobada hi van participar totes les escoles públiques d'infantil i primària de Montornès.









  IIIr ESPECTACLE DE DANCES TRADICIONALS DE L'ESCOLA CAN PARERA

El passat dilluns 6 de maig vam celebrar el IIIr Espectacle de Danses. Aquí en teniu la mostra...



















IIIa MOSTRA LITERÀRIA, ST. JORDI 2013

El dimarts 23 d'abril vam celebrar al Pavelló Municipal la IIIa Mostra Literària de Can Parera. Enguany el tema escollit va ser les diferents etapes de la vida.

Per motius tècnics, no us podem oferir els vídeos de l'activitat.


ARRIBA EL SEGUICI DE CARNESTOLTES A L'ESCOLA CAN PARERA






CANTADA DE NADALES 2012


ESCOLA DE PARES


LA TOLERÀNCIA A LA FRUSTRACIÓ

RESUM DE LA SESSIÓ DEL DIA 22 DE GENER aquí


La frustració és no aconseguir el que s'esperava, és la vivència emocional davant d'una situació en què una expectativa (desig, projecte, il·lusió) no es compleix. S'esperava una recompensa i la seva absència produeix frustració. La majoria d'éssers humans experimentem certa frustració cada dia, perquè és natural que alguns obstacles interfereixin en els nostres plans i objectius. 

Què és la tolerància a la frustració?

D'això i molt més parlarem a la propera sessió de l'escola de pares.

Aquí us deixem un enllaç per anar obrint el tema.


Us hi esperem!!!

DIA:  22 de gener de 2014

HORA: 20:15h

---------------------    ---------------------

LA PERSONALITAT I L'AUTOESTIMA


El passat dimecres 27 de novembre ens vam reunir per parlar de la personalitat i l'autoestima. Els assistents i assistentes a la trobada van poder intercanviar experiències i reflexionar, conjuntament amb la psicòloga, sobre aquests aspectes. 

Aquí us deixem un resum d'aquests dos conceptes.

Us animem a assistir a la propera sessió:

DIA:  22 de gener de 2014

TEMA:   La tolerància i la fustració.


 ---------------------    ---------------------

ENS REUNIM PER NAVEGAR


Benvolgudes famílies,
Encetem un nou curs i amb aquest engeguem de nou la nostra ESCOLA DE PARES I MARES. Per aquests motius ens adrecem a vosaltres per informar-vos que hi ha programada una primera reunió informativa amb els següents objectius:
-          Aprendre a crear i gestionar una adreça de correu electrònic.
-          Navegar i cercar informació en la pàgina web del centre.
S’han organitzat dos dies, un de matí i un de vespre, podeu escollir el que us vagi millor pel vostre horari.
DIES: dijous 10 d’octubre de 9h a 10:30h o dimecres 9 d’octubre de 20h a 21:30h.
Si esteu interessats/ades en assistir, si us plau, ompliu el full d’assistència que us vam entregar, marcant el dia que us va millor i entregue-lo a secretaria

 ---------------------    ---------------------


Va SESSIÓ DE L'ESCOLA DE PARES I MARES 

El dimecres 22 de maig a les 20:15h es va celebrar la Va sessió de l'Escola de Pares i Mares de Can Parera.

Aquesta ha estat l'última sessió prevista per aquest curs. La valoració de les assistents ha estat molt positiva. Es destaca que és un espai on compartir idees, dubtes i situacions de la vida quotidiana que tant ens angoixen a pares i mares com a mestres.

Intentarem doncs que, junt amb la col·laboració de l'AMPA, puguem seguir oferint-vos aquest punt de trobada.

---------------------    ---------------------


ACTIVITATS EN FAMÍLIA

Us enllacem a la pàgina del grup EDUCA. Veureu que hi ha moltes activitats per poder gaudir amb els vostres fills i filles. AQUI

Us enllacem a la pàgina Sortir amb Nens. Una web que proposa moltes activitats per fer amb nens i nenes d'entre 0 i 14 anys.

---------------------    ---------------------


INTERNET SEGURA, una necessitat

Estem segurs que els vostres fills i filles són capaços de navegar per la xarxa amb molta facilitat. Des de l'equip de mestres valorem molt important que tingueu informació per tal que ho facin de la forma més segura possible.

Per això, us adrecem AQUÍ on podeu llegir algunes indicacions que us poden servir per ajudar-vos en la vostra tasca com a pares i mares.

BLOCS DE L'ESCOLA


Blocs d'aula 

Tram de petits             P3          P4          P5         
          
Tram de mitjans          1r           2n           3r

Tram de grans             4rt                   



Altres Blocs de l'Escola

MENJADOR



SERVEI DE MENJADOR


El servei de menjador escolar té el caràcter de servei complementari i necessari del centre i pretén donar resposta adequada a les necessitats de moltes famílies que, per raó de la seva situació laboral, personal ,o en situacions socialment desfavorides, demanen la prestació en els centres docents del servei de menjador escolar en el període interlectiu del migdia.

L'objectiu bàsic del servei de menjador, atenent al seu caràcter social i educatiu, és cobrir les necessitats nutritives dels/de les alumnes i l'adquisició d'hàbits socials, alimentaris, d'higiene i de salut en el marc de la convivència ordinària en els centres docents.

EMPRESA QUE REALITZA EL SERVEI: AMPA Can Parera 


COM SOL.LICITAR EL SERVEI:


Per gaudir del servei de menjador, els alumnes fixes,  fixes discontinus i esporàdics ompliran un full d’inscripció que els facilitarà l’empresa i adjuntaran una fotocòpia del compte corrent on es domiciliaran els rebuts.


Per sol·licitar menús especials per prescripció facultativa com al·lèrgies, diabetis, intolerància a la lactosa, al gluten, s’haurà de presentar prèviament un certificat mèdic.


Per indisposicions esporàdiques caldrà notificar-ho a la coordinadora del servei de menjador al matí de 9 a 10h.


S’atendran aquelles sol·licituds que requereixin un menú especial per raons religioses o per ser vegetarians.

Les famílies que vulguin podran sol.licitar pícnic el dies de les sortides escolars. Aquesta petició es farà a inici  de curs o es comunicarà a la coordinadora amb tres dies d'antel.lació a la sortida.

PREUS
  • Alumnes fixos 6,30 € al dia.
  • Alumnes eventuals 7,10 € al dia.
Aquest preu inclou tots els conceptes referits al servei de menjador ( menjar, monitors i neteja).

MENÚS

La confecció i el control dels menús es realitza per part d’una professional de la dietètica, d’acord amb les recomanacions nutricionals que es donen des dels organismes oficials de salut pública, tenint en compte les necessitats energètiques pròpies de l’edat. Els menús consten d’un primer plat, segon plat, postres, pa i aigua.

Cuina in situ

Aquest servei consisteix en la preparació dels dinars dels alumnes i mestres que desitgen i/o s’han de quedar a dinar a l’escola. La tipologia del servei és de cuina in situ en la modalitat de cuina de proximitat.  Els menús estan fets per la dietista i nutricionista, per garantir el màxim l’equilibri en els menjars. En aquest tipus de cuina no hi ha ni fregits ni precuinats.


ABSÈNCIES

Les baixes definitives s’han de confirmar amb un mínim de 10 dies d’antelació i sempre abans de finals de més no un cop iniciat. Cal que es comuniqui per escrit a la coordinadora del menjador.


Les absències d’excursions, dies de lliure disposició, festa local seran considerades justificades i per a tant no es cobraran.


Les faltes d’assistència degudament justificades s’han de comunicar abans de les 10 del matí.


En cas de no haver previ avís per part de la família sobre l’absència o baixa de l’alumne, es cobrarà el preu íntegre fixat.

Les famílies que demanin pícnic els dies de sortides i/o excursions hauran d'avisar amb tres dies d'antel.lació la seva anul.lació, si no és així es cobrarà el dinar ja que la comanda i la preparació es fa abans de la sortida. 

Totes les comunicacions amb el servei de menjador seran a través de la seva responsable: Reyes, al telèfon: 654.085.897 en horari de 9h a 10h. 

PLA DE MENJADOR

El Pla de menjador de l'Escola Can Parera es va aprovar en claustre en data 17/10/2013 i el 29/10/2013 en Consell Escolar.

SECRETARIA

NOTÍCIES ÚLTIMA HORA


LA VIOLÈNCIA NO ÉS UN JOC
Dia Internacional contra la violència masclista
Amb motiu del dia internacional contra la violència masclista, el dia 25 de novembre, l'Ajuntament de Montornès ha programat un conjunt d'activitats de sensibilització amb l'objectiu de fer visible la lluita contra la violència de gènere i apropar a les persones a una xacra com la de la violència.

Des de l'escola, i conjuntament amb l'Ajuntament, us convidem a participar-hi!

Per més informació cliqueu AQUÍ.


ATENCIÓ! COMUNICAT OFICIAL DES DEL COS DE MOSSOS D'ESQUADRA


Bon dia,

Des de   la Unitat de Delictes Informàtics del Cos de Mossos d’esquadra  ens ha arribat una informació que fa referència a un possible cas de Grooming a través de Facebook.  

En un perfil de Facebook es demana a menors fotografies o imatges seves a través de la webcam amb l’excusa de fer un suposat càsting per una coneguda sèrie de TV3.

La Unitat Central de Delictes Informàtics ha obert una investigació sobre aquest tema i ha classificat el cas com "d’alt risc d’abusos a menors".

Cal que davant de consultes per aquest tema:

- s’informi que es tracta d’un frau.

- en cas d’abús o grooming confirmat es denuncií directament a les oficines d’atenció al ciutadà del Cos de Mosso d’esquadra. 



-------------------------            ------------------------



COL•LABORACIÓ AMB L'ENTITAT "SAVE THE CHILDREN"

Durant la setmana de St. Jordi l'alumnat de l'Escola va elaborar uns punts de llibres amb el propòsit de vendre'ls per tal de treure diners i col•laborar amb l'Entitat "Save the Children".

La recaptació final que hem fet per aquesta causa ha estat de 1280€.

Us agraïm a tots la vostra col•laboració.