dijous, 19 de desembre del 2013

MENJADOR



SERVEI DE MENJADOR


El servei de menjador escolar té el caràcter de servei complementari i necessari del centre i pretén donar resposta adequada a les necessitats de moltes famílies que, per raó de la seva situació laboral, personal ,o en situacions socialment desfavorides, demanen la prestació en els centres docents del servei de menjador escolar en el període interlectiu del migdia.

L'objectiu bàsic del servei de menjador, atenent al seu caràcter social i educatiu, és cobrir les necessitats nutritives dels/de les alumnes i l'adquisició d'hàbits socials, alimentaris, d'higiene i de salut en el marc de la convivència ordinària en els centres docents.

EMPRESA QUE REALITZA EL SERVEI: AMPA Can Parera 


COM SOL.LICITAR EL SERVEI:


Per gaudir del servei de menjador, els alumnes fixes,  fixes discontinus i esporàdics ompliran un full d’inscripció que els facilitarà l’empresa i adjuntaran una fotocòpia del compte corrent on es domiciliaran els rebuts.


Per sol·licitar menús especials per prescripció facultativa com al·lèrgies, diabetis, intolerància a la lactosa, al gluten, s’haurà de presentar prèviament un certificat mèdic.


Per indisposicions esporàdiques caldrà notificar-ho a la coordinadora del servei de menjador al matí de 9 a 10h.


S’atendran aquelles sol·licituds que requereixin un menú especial per raons religioses o per ser vegetarians.

Les famílies que vulguin podran sol.licitar pícnic el dies de les sortides escolars. Aquesta petició es farà a inici  de curs o es comunicarà a la coordinadora amb tres dies d'antel.lació a la sortida.

PREUS
  • Alumnes fixos 6,30 € al dia.
  • Alumnes eventuals 7,10 € al dia.
Aquest preu inclou tots els conceptes referits al servei de menjador ( menjar, monitors i neteja).

MENÚS

La confecció i el control dels menús es realitza per part d’una professional de la dietètica, d’acord amb les recomanacions nutricionals que es donen des dels organismes oficials de salut pública, tenint en compte les necessitats energètiques pròpies de l’edat. Els menús consten d’un primer plat, segon plat, postres, pa i aigua.

Cuina in situ

Aquest servei consisteix en la preparació dels dinars dels alumnes i mestres que desitgen i/o s’han de quedar a dinar a l’escola. La tipologia del servei és de cuina in situ en la modalitat de cuina de proximitat.  Els menús estan fets per la dietista i nutricionista, per garantir el màxim l’equilibri en els menjars. En aquest tipus de cuina no hi ha ni fregits ni precuinats.


ABSÈNCIES

Les baixes definitives s’han de confirmar amb un mínim de 10 dies d’antelació i sempre abans de finals de més no un cop iniciat. Cal que es comuniqui per escrit a la coordinadora del menjador.


Les absències d’excursions, dies de lliure disposició, festa local seran considerades justificades i per a tant no es cobraran.


Les faltes d’assistència degudament justificades s’han de comunicar abans de les 10 del matí.


En cas de no haver previ avís per part de la família sobre l’absència o baixa de l’alumne, es cobrarà el preu íntegre fixat.

Les famílies que demanin pícnic els dies de sortides i/o excursions hauran d'avisar amb tres dies d'antel.lació la seva anul.lació, si no és així es cobrarà el dinar ja que la comanda i la preparació es fa abans de la sortida. 

Totes les comunicacions amb el servei de menjador seran a través de la seva responsable: Reyes, al telèfon: 654.085.897 en horari de 9h a 10h. 

PLA DE MENJADOR

El Pla de menjador de l'Escola Can Parera es va aprovar en claustre en data 17/10/2013 i el 29/10/2013 en Consell Escolar.