dijous, 9 d’octubre del 2014

INICIEM L'ESCOLA DE PARES I MARES

Comencem nou curs escolar i iniciem nou curs de l'escola de pares i mares.

Després de l'èxit dels darrers cursos seguim convidant a totes les famílies a participar de les xerrades i trobades de pares i mares de l'escola. Així que us esperem!!

DIA: 5 de novembre

HORA: 20.15h

TEMA: Educació en valors


Des de l’àmbit educatiu i familiar hi ha una preocupació pel valor de l’educació i per educar en valors. Els pares hem de recordar que som els professors més importants en la vida dels nostres fills. Tenim el privilegi i la responsabilitat de compartir les nostres experiències de vida amb ells.
El paper educatiu de l’escola és indiscutible, però l’educació integral no s’aconsegueix pel fet d’anar a un bon col·legi. És cert que l’aprenentatge dels coneixements és una parcel·la de l’educació que els pares deleguem als mestres. Però som responsables del desenvolupament adequat d’actituds, valors i hàbits dels nostres fills, cosa que els permetrà realitzar amb encert el viatge de la vida.

Què són els valors?

Els valors són criteris o judicis que estan presents en la societat i que orienten les normes, les actituds, les opinions i les conductes de les persones. Els valors són aspectes concrets als quals donem una importància especial.

Els valors no són directament observables, però es manifesten en la conducta a través del nostre estil de vida.

La família té un important paper a l’hora de donar informació als fills, de transmetre experiències i valors que orientin el comportament de cada un dels seus membres. Com a pares hem de fomentar una educació inspirada en un sistema de valors mínims acceptables per a tots.

Educar els hàbits i fonamentar una bona educació en valors és imprescindible per viure en comunitat.

Us deixem una pàgina interessant, no deixeu de consultar-la!

ELS VALORS